perjantai 29. heinäkuuta 2011

Messuille

Tänään lähdetään ajelemaan kohti Vaasaa. Yövytään sielä ja ajetaan aamulla Kokkolaan asuntomessuille. Ihan hyvä niin, ei tule tänään ajettavaksi liian pitkää matkaa. Karvainen muru lähtee hoitoon ja sen jälkeen ajetaan autolla kohti messuja. Kameran muistikortti on jo tyhjennetty ja kohta alkaa paristojen metsästäminen ja pakkaaminen.

Monesta blogista olen lukenut etteivät messut ole olleet aivan sitä, mitä on odotettu. Toisaalta messualuetta on kehuttu. Kirjoittelin ylös talonumeroita, jotka erityisesti kiinnostavat. Alueella on 41 kohdetta, joissa alustavien tutkimusten mukaan löysin 24 kohdetta, joissa edes joku asia kiinnostaa. Ja tietenkään nyt kun meinasin kuvittaa tätä tekstiä, asuntomessujen omat nettisivut ei toimi...

Ykkösenä meitä kiinnostaa yllättäen Kannustalot


Yksikerroksisia puutaloja ei messuilta löydy juurikaan, mutta pohjaratkasujen etsiminen ei olekaan meille näillä messuilla nyt se juttu. Minua kiinnostaa erityisesti saunat, kylpyhuoneet, vessat, vaatehuoneet, valaistus, lattiaratkaisut ja seinäpinnat. Sisustukset jaksavat aina kiinnostaa, mutta aika yllätyksettömiltä nuo näyttävät ainakin lehdessä. Itse koen, että nykyään parhaat ideat saakin blogien kautta. Monet blogin pitäjät ovat todella taitavia sisustajia ja käsityöihmisiä. Sitäpaitsi nykyään sisustuslehdet tuppaavat olemaan täynnä bloginpitäjien juttuja ja koteja, ehkä tämä kertoo jostakin.

Tässä muuten vielä kuva olohuoneestamme, jossa on tuo Sandbergin tapetti, mistä kirjoitin edellisessä postauksessa. Miten maltan olla laittamatta tuota tapettia uuteen kotiin?!

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Tapetteja

Viikonlopppuna lähdemme asuntomessuille! Vaikka viiden tunnin ajomatka ei juurikaan houkuttele, asuntomessujen anti houkuttelee sitäkin enemmän. Meinasin oikein tehdä listaa kaikista asioista, mitä messuilla pitää muistaa katsoa, ettei vaan unohtuisi. En ole varma kierretäänkö kaikkia taloja, joskus ollaan jätetty kerrostaloasuntoja kiertämärttä.

Pää pursuaa ajatuksia omaa taloa varten, osaa on aivan mahdotonta toteuttaa ja kaikki toiveet eivät kyllä sovi tyyliltään samaan taloon eikä varsinkaan samaan huoneeseen. Haluaisin, että talon sisustus on yhtenäinen kokonaisuus. Täytyisi ehkäpä pitää jotain ideavihkoa huoneittain, että saisi koottua ajatuksia. Nyt ajattelin koota tähän tapetteja. Lattioita en ole vielä pahemmin katsellut. Myöskään tapettien päätymisestä tiettyyn huoneeseen ei ole vielä tietoa.

Tämänhetkisen asunnon tapetit on ostettu Marickenista. Yhtä huonetta vaille kaikki ovat Sandbergin mallistoa

Sandbergin Pauline (meillä on tätä nyt yksi seinä olohuoneessa)

Sandberg Sophie

Sandberg Wilma
Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola tarjoaa omaan makuuni seuraavia vaihtoehtoja







Tapettikauppa. netistä löysin tämmöisiä



Näyttää huolestuttavan kukkapitoiselta ja harmaalta... Suunnitelmiin ei kyllä kuulu pistää jokaiseen huoneeseen kukkaa... Koska pidän harmaasta todella paljon, se hiipii sisustukseenkin huomaamattani. Myös musta, valkoinen, beessi ja ruskea tuppaavat tunkeutumaan jokaiseen kotiimme.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Pohjaratkaisut

Tällä hetkellä pyöritellään päässä näitä pohjia



Muutoksia olisi kaikkiin kyllä tulossa, mutta näistä olisi hyvä lähteä. Nuo taloesittelyt ovat kyllä olleet todella hyödyllisiä. Valmiissa talossa pystyy paljon paremmin huomaamaan talon toimivuuden/toimimattomuuden.

Tuhansittain suunnitelmia

Tämänhetkisessä asunnossa ollaan asuttu puolitoistavuotta (ennätys!). Rivitaloasuminen on tullut tutuksi ja kaipuu omakotitaloa kohtaan on vain kasvanut. Tietokone on täyttynyt erilaisista ideoista ja  talojen pohjapiirrustuksista, lehtoikori on puolillaan rakentamista koskevia lehtiä ja kalenteriin on eksynyt talonäyttömerkintöjä enemmän kuin ystävien tapaamisia. Kesän kohokohta taitaa olla Kokkolan asuntomessut, jonne suuntaamme tämän kuun lopussa.

Tonttia ei ole. Kriteerit ovat tiukat ja rahapussin nyörit ehkäpä vielä tiukemmat. Tontin tulisi olla nykyisessä kotikunnassamme ja se ei saisi olla keskustassa mutta ei myöskään liian korvessa. Naapuritalon ei tarvitsisi olla rajassa kiinni ja tontilla pitäisi olla puita. Tontin tulisi olla riittävän iso. Täälläpäin ja näillä hinnoilla en lähde havittelemaan merenrantatonttia enkä järvimaisemaa. Todennäköisempi näkymä on metsää ja peltoa. Paras tontti olisi ehdottomasti joku jo valmis tontti, josta talo olisi purettu tai purkukuntoinen. Viherpeukalon vikaa ei löydy, mutta olisihan se kiva, että tontilla jotain kasvaisi.

Talovalmistajista Kannustalo valmistaa minun silmään mieluisia taloja. Talossa tärkeimpiä kriteerejä ovat:
  • yksikerroksisuus
  • neljä makuuhuonetta
  • kaksi erillistä vessaa
  • vastoin nykymuotia erillinen keittiö
Yksikerroksisuus ja huonemäärä rajaavat jo heti alkuun monta talopohjaa meille epäsopviksi. Erillinen keittiö tuntuu myös vaikealta toteuttaa, kun pohjapiirrustuksissa on kuudenkymmenen neliön kokoinen yhtenäinen tila, jossa on keittiö, ruokailutila ja olohuone. Haluaisin, että talo näyttäisi avaralta, mutta hukkaneloiöitä olisi mahdollisimman vähän. Lisäksi olen niuho talon ulkonäön suhteen.

Tämä täysin tavallinen talo ei vaan sovi omaan silmään. Ikkunoiden sijoittelu ei iske, ikkunat ovat omaan makuun liian yksinkertaiset.

Kannustalo näyttää mielestäni viimeistellyltä ja tarkkaan suunnitellulta. Mutta nämä ovat näitä mielipideasioita...
Ulkonäöllisesti talomme saisi olla joko tuon Auroran kaltainen tai ehkäpä Rauhala